SASAV - SANATÇILAR VE SANATSEVERLER VAKFI YENİ BİR SERGİYE DAHA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bugünden yarınlara sanatsal üretimlerini halkla bütünleştirmiş, Sanatçılarla özgür yaratıcı bir anlayış sergileyen SASAV, Sanat ve Sanat Eğitiminde çağdaş çizgiyi sergilemektedir.

Sanat eğitimi herkes için gereklidir. Ancak son yıllarda sanat eğitimi sanat adına nicelik ve nitelik bakımından çok şey kaybetme yolundadır.
Gerekli desteği ve ilgiyi oluşturmak için sağlıklı ortamların yaratılması gerekiyor. Vakfımızın sanatsal etkinliklerindeki ortamları yakalamayı, içinde bulunmayı hedefleyen tüm genç yetenekleri ve sanatseverleri güçlü, ilkeli ve akademik eğitim sistemiyle birlikte başarıya ulaştırmayı ilke edinmiştir.
Bu anlayışla her ay farklı bir etkinliğe imza atan SASAV; yeni bir sergiye daha ev sahipliği yaptı.


Bellekten Resim'de Kendine Özgü Çizgisiyle Ressam Ali Naki İlhan Sasav'da Sanatseverler ile Buluştu.



Açılış konuşmasını; Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı  Ahmet Baykan'ın yaptığı sergide, Yönetim Kurulu Üyeleri aynı zamanda Sasav Sanat Kurulu Üyeleri Prof. Basri Erdem ile Doçent H.Vural Yıldırım ve sanatçı Ali Naki İlhan'da birer konuşma yaptılar. 


Ahmet Baykan Sasav'ın önemli bir sanat merkezi olduğunu, 1995 yılından beri gerek gerçekleştirdiği etkinlikler ve açtığı sergiler ile bu önemini hep koruduğunu belirterek, sanata ve sanatçıya destek olmanın kendisine de büyük bir haz verdiğini dile getirdi.


Prof. Basri Erdem konuşmasında; Sasav'da açılan resim sergilerinde belli bir kalitenin korunmasına çok dikkat ettiklerini, bu anlamda ince eleyip sık dokuduklarını ifade ederek Ali Naki İlhan'ı öğrenciliğinden beri tanıdığını, kendini sürekli geliştiren bir sanatçı olduğunu söyledi.

Doç. Vural Yıdırım da konuşmasında; sanatın ve sanatçının işinin giderek zorlaştığını, maddi ve manevi baskılar ile mücadele etmek zorunda kalan sanatçıların geçim derdi yüzünden sanatsal duruşları ile  sanat anlayışlarından taviz vermeye  zorlandıklarından bahsederek çizgisini koruyan sanatçıları tebrik etmek gerekir dedi.


Ressam Ali Naki İlhan  da konuşmasında; resim yaparken hiç bir baskı altında kalmadan, içinden geldiği gibi davranmayı kendine ilke edindiğini, severek resim yaptığını ve hep hislerine güvendiğini, tüm resimlerini de herhangi bir izleme yapmadan yaptığı söyledi.


Tabiat kompozisyonlarında kullandığı baskın renklerdeki valörlü kullanımları ile resimlerine belli bir ritm katan sanatçı, özgün fırça tuşları ile de resimlerini stilize ederek içten gelen duygularını kendine özgü bir biçimde tuvaline aktarmayı başarmıştır.


Sanatçının yorumu, sanata bakış açısı bir anlamda da hayata bakışının aynasıdır. İşte buradaki ifade eskilerin deyimi ile ''nev-i şahsına münhasır'' ise sanatçı üslubunu bulmuştur denir.
Ali Naki İlhan, hafızasına kazıdığı, insandan mümkün mertebe soyutlanmış saf doğal esintileri bir anlamda Doğa'nın yalnızlık ifadesini resimlerine kendi dili  ile aksettirmeyi başarmış bir ressam. 
Resimlerinde kullandığı renk perspektifleri, adeta usta bir gözlemcinin bilinç altı kayıtları gibi tuvalde yeniden canlanarak izleyicisinin bilinç altına farkına varmadığı bir ahenk bırakmaktadır.



1956 doğumlu Ali Naki İlhan lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamladı. Otuz yıl resim öğretmenliği yaptı. Eserlerinde çevre duyarlılığı, özgünlük ve spontane çalışmalarla içtenliği yansıtan konuları resmetmeyi tercih eden Ali Naki İlhan’ın yurt için ve yurt dışı koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.


Ali Naki İlhan Resim Sergisi 15 - 30 Kasım Tarihleri arasında  Saat: 10:00 ile 19:00 arasında
ziyarete açıktır.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SASAV'DAN FARK YARATACAK BİR SERGİ DAHA: ''YAPRAĞA DOKUN''

MÜHENDİS SANATÇIDAN DİJİTAL DOKUNUŞLAR : SOYUT İMGELEM

İSMAİL KESKİN - LİTOGRAFİ BASKI RESİM SERGİSİ