Sasav - Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı Anlamlı Bir Sergiye Daha Ev Sahipliği Yaptı.

             

Kısmen Otobiyografi  - Duygu SABANCILAR

40'lı yaşların üzerinde olan herkesin hafızalarında yer etmiş, bir anlamda toplumsal hafızamızın silinmez simgeleri soyut bakış ile gözler önüne seriliyor. 
Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Duygu Sabancılar hepimizin bilinç altını yarı soyut  bakış açısıyla oldukça başarılı bir şekilde tuvale yansıtmış.

Duygu Sabancılar, doğduğu ve büyüdüğü 80’li ve 90’lı yıllardaki hatıralarına, hatıralarından da bugüne yaklaşıyor. 

Bugünden geçmişe, yetişkinlerin ideolojileri ile şekillenmiş çocukluk dünyasına bakıyor. Manipüle edilmiş bir temsilin öznesi olarak, en çok da manipülasyona uğradığı mekanlara, manipülasyonun simgesi nesnelere ve kişilere odaklanıyor. 

Otobiyografik bir kurgu ile oluşturulan çalışmalar; bireysel hafızada yer etmiş ve sıradanlaşmış ideolojik kurguyu görünür kılarken, kimlik ve kimliksizleşme kavramlarını da ele alıyor. 

Duygu Sabancılar, bireysel hafızadan toplumsal hafızaya hatırlananlar, hatırlanması gerekenler, hatırlanması gerektirilenlerle “Kısmen Otobiyografisi’ni’’28 Eylül-12 Ekim 2018 tarihleri arasında Sasav’da izleyici ile paylaşıyor.



Duygu SABANCILAR


1982 yılında Pınarhisar Kırklareli’de doğdu. 2004 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı’nda lisans, 2007 yılında ise aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2007 yılında Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak  çalışmaya başladı. 

2009 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim Anasanat Dalı’ında Sanatta Yeterlik eğitimine başladı ve aynı kurumun Resim Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında başladığı sanatta yeterlik eğitimini 2016 yılında tamamladı. 



Halen Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. 
Ulusal ve uluslararası birçok sergi, yarışma ve projede yer alan Duygu Sabancılar; Mayıs 2017 tarihinden itibaren; sanatın üretim, etkileşim, dolaşım ve paylaşımına katkıda bulunmak amacıyla, kar amacı gütmeyen ve Balıkesir merkezli çağdaş sanat mekanı Blogspot’un kuruculuğunu ve yürütücülüğünü yapmaktadır.  









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SASAV'DAN FARK YARATACAK BİR SERGİ DAHA: ''YAPRAĞA DOKUN''

MÜHENDİS SANATÇIDAN DİJİTAL DOKUNUŞLAR : SOYUT İMGELEM

İSMAİL KESKİN - LİTOGRAFİ BASKI RESİM SERGİSİ