SASAV’IN GELENEKSEL YILSONU SANAT ETKİNLİKLERİNDEN 2. Sİ Prof. TÜRKAN SAYLAN GÖSTERİ MERKEZİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ.

Çağdaş, ilkeli, toplumda yanlış ve doğruları yapıtları ile ortaya koyan Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı, Sanat Eğitimi ve Üretimi yılına 01 Ekim 2005 tarihinde Müzik performansı Resim ve Seramik sergisi ile başlamıştı. O dönemden beri birçok sanat etkinliğine imza atan SASAV ( Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı) 2012-2013 Eğitim -Öğretim Yılında AHDAT (Anadolu Halk Dansları Topluluğu Derneği ) ile hayata geçirdiği proje ile kültür ve sanat faaliyetlerine hız vermişti.



Geçen dönem faaliyetlerine yeniden 1 piyano öğrencisi ile başlayan Sasav çok kısa sürede piyano ve bale başta olmak üzere, resim, satranç, drama, gitar, modern dans, halk oyunları, bağlama, bateri, keman, yan flüt ve diğer bir çok sanat dalında kısa sürede yaklaşık 300 öğrenciye ulaşarak gerek Maltepe’de gerekse İstanbul’da adından söz ettirir bir saygınlığa erişti.

Her eğitim – öğretim yılı sonunda öğrencilerin performanslarını sergiledikleri yıl onu gösterileri ve Kültür Sanat gecesi düzenlemeyi gelenek haline getiren Sasav ve Ahdat bu yıl da 2.sini düzenlendiği etkinlik ile yine adından söz ettirdi.

Maltepe Belediyesi’nin de katkıları ile 31 Mayıs 2014′de Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 2. sini düzenlediği etkinlikte ilçenin birçok bürokrat, işadamı, sanatçı, veliler ve Sasav Yönetim Kurulu Üyeleri bir araya geldi.

Yıl sonu Kültür ve Sanat gecesi Sasav’ın resim kursu öğrencilerinin Karma Resim Sergisi açılış kokteyli ile saat 17 30′da Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezinde başladı. Öğrencilerin birbirinden güzel resimleri sanatseverlerin ve akademisyenlerin beğenisini kazandı.








Gecenin açılış konuşmasını yapan Sasav Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet BAYKAN; Ahdat ile yapılan proje ile Sasav yeniden atağa kalmıştır dedi. Baykan; Sanat eğitimi herkes için gereklidir. Ancak son yıllarda sanat eğitimi, sanat adına nicelik ve nitelik bakımından çok şey kaybetme yolundadır. Bugünden yarınlara sanatsal üretimlerini halkla bütünleştirmiş , Sanatçılarla özgür, yaratıcı bir anlayış ve sağlıklı ortamlar sağlamayı amaç edinen SASAV, Sanat ve Sanat Eğitiminde çağdaş çizgiyi sergilemektedir. Resimden – müziğe, heykelden – fotoğrafa, danstan- halkoyununa, yazarlıktan – çizerliğe kadar her alanda sanat ve kültür faaliyetlerinde hem ustalara saygıyı hem de genç yeteneklere ve modern çalışmalara destek olmayı uğraşları arasına koyan Sasav hem ilçemize hem de milletimize ve sanat camiasına çok müspet katkılar sağlayan faydalı bir kurum  olduğunu bir kez daha ispat etmiştir dedi.

Ahdat başkanı Raadif Kaygısızel de yaptığı konuşmasında; Maddi fayda gözetmeden Sasav ile çıkmış olduğumuz bu yolda öğrencilerimiz ve velilerimizin göstermiş olduğu güven ve teveccüh bize güç ve heyecan vermiştir. Gelecek yıllarda sanat çalışmalarımızın daha da kendinden söz ettirir olduğunu göreceksiniz. Ahdat‘ın 30 yılı aşkın tecrübesi ile Sasav‘ı kısa süredeTürkiye’nin sanat denilince akla gelen kurumlarından biri haline getireceğiz dedi.



Gecede Piyano ve bale öğrencilerinin göze ve kulağa hitap eden gösterilerinin yanı sıra; keman, gitar, yan flüt, ve bateri gibi birçok enstrüman dalında da öğrenciler gösteri sundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışını yapan Sasav yakın bir zamanda Soma’da elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden işçilerimizi de anmayı unutmadı. Drama ve bale dalında 2 şer grup ( minikler ve çocuk grupları) olmak üzere toplamda 250 öğrencinin gösterisini sergilediği gecede ayrıca Ahdat’ın Kafkas Halk Dansları grubunun gösterileri büyük bir beğeni aldı ve ayakta alkışlandı.

Gecede Sasav’daki çalışmalarında göstermiş olduğu üstün performans ve özverisinden dolayı da Sasav’ın  piyano hocası Emre SEZER‘e plaket verildi. Sanat çalışmalarına ve Sasav’a vermiş olduğu destekten dolayı Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç‘a verilecek plaket de başkana makamında bizzat verilmek üzere Ahdat Başkanı Radif Kaygısızel’e teslim edildi. Gecede ayrıca Sasav Yönetim kurulu üyesi Av.İbrahim ÇETİNTAŞ’a da çalışmalara vermiş olduğu özel destekten dolayı teşekkür belgesi verildi.


2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Maltepe’de 23 Nisan ve 19 Mayıs’ta adından söz ettirecek etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Ahdat Başkanı Raadif Kaygısızel, gelecek yıl Sasav’da ustalık yılımız olacaktır diye belirtti.

Gece her zaman olduğu gibi tüm öğrenciler, öğretmenler ve Sasav Yönetim kurulu üyelerinin sahnede 10. yıl Marşı’nın  hep birlikte söylenmesiyle son buldu.


Not: Gece ile ilgili vedeo ve resimleri sasav.org ve facebook.com/sasav.org sayfalarından edinebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SASAV'DAN FARK YARATACAK BİR SERGİ DAHA: ''YAPRAĞA DOKUN''

MÜHENDİS SANATÇIDAN DİJİTAL DOKUNUŞLAR : SOYUT İMGELEM

İSMAİL KESKİN - LİTOGRAFİ BASKI RESİM SERGİSİ